DIENSTENCHEQUES

 

 

 

* Het systeem van de dienstencheques is een gesubsidieerd systeem van de federale overheid die het iedere privépersoon mogelijk maakt om huishoudelijke prestaties te laten uitvoeren aan een voordelig tarief.

De dienstencheque is een betaalmiddel uitgegeven door Sodexo. Eén dienstencheque kost 9 euro en hiermee kan een volledig gepresteerd uur van de huishoudhulp betaald worden.

De aankoop van dienstencheques geeft recht op een belastingvermindering van 30%.  Een dienstencheques van 9 euro kost u dus na fiskale aftrek slechts 6,30 euro. Jaarlijks stuurt Sodexo elke gebruiker een fiskaal attest dat bijgevoegd kan worden bij de belastingsaangifte (dit is geldig voor de aankoop tot 400 dienstencheques/jaar/persoon. Voor de volledige info zie SODEXO).

 

 


* Voor u dienstencheques kan bestellen , dient u zich eerst te registreren / in te schrijven bij Sodexo.
Dit kan gratis via :

 

Na de registratie krijgt u per mail of per brief een bevestiging toegestuurd samen met uw persoonlijk gebruikersnummer. Dit gebruikersnummer vult u in bij de gestructureerde mededeling op uw overschrijvingsformulier.

Elke bestelling dient minimaal 10 dienstencheques te bevatten. U hoeft zich echter niet te houden aan een veelvoud van 10.
U kan perfect 12, 18 of 25 cheques bestellen. Hou er wel rekening mee dat dienstencheques slechts 8 maanden geldig blijven.

Stopt u echter met het systeem dan kan u de nog geldige maar overtollige cheques altijd terugsturen naar Sodexo met een bijhorend document dat u kan terugvinden op www.dienstencheques-rva.be.

 

 


U hebt de keuze tussen papieren en elektronische dienstencheques. Wat is het verschil?

 

* Papieren dienstencheques :

dc

Deze worden u, na betaling, per post toegestuurd. U geeft de huishoudhulp voor elk gepresteerd uur een cheque die door u is getekend en waarop de datum is ingevuld.

 

* Elektronische dienstencheques :

Bij elektronische dienstencheques dient de huishoudhulp zijn of haar prestaties met uw telefoontoestel in te bellen op het gratis nummer van Sodexo. Na de validatie van onze dienst ontvangt u steeds een mail van Sodexo waarin u de ingegeven cheques kunt bevestigen. Na deze bevestiging worden ze pas in mindering gebracht van uw saldo.

Wanneer u bij de registratie bij Sodexo kiest voor elektronische dienstencheques, krijgt u na de inschrijving een login en een paswoord om uw elektronische portefeuille te beheren.

 

 

 

Meer informatie ?

SODEXO  Cel dienstencheques

Pleinlaan 15
1050  BRUSSEL

Tel.   02 / 547.54.95
Fax.  02 / 547.54.96

 

homepage